فرزانه طاهری در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تائید کناره گیری حسین سناپور از این بنیاد گفت: سعی کردیم او را از این تصمیم منصرف کنیم ولی میسر نشد. با این حال سناپور همیشه کمک بنیاد بوده و هنوز هم اگر مایل باشد تمایل داریم از حضورش بهره بریم.
وی ادامه داد: البته تصمیم هیئت امنا تصمیمی جدید و محدود به این چند روز نبوده بلکه از چند ماه پیش بحث آن در جلسات هیئت امنا مطرح شده و مورد تائید قرار گرفته بود ولی آن را به تازگی اعلام کردیم.
مدیرعامل بنیاد گلشیری افزود: سناپور می خواست کتابش در جایزه شرکت داده شود اما واقعا درباره حواشی ای نظیر سال قبل که جایزه مجموعه داستان به او تعلق گرفت و پیشامدهای بعد از آن، هیچ کنترلی نیست و حتی امسال هم با وجود کناره گیری او از بنیاد، اگر کتابش جایزه بگیرد بازهم می گویند او عضو سابق هیئت امنا بوده است.
این مترجم تصریح کرد: بطور قطع تصمیم بنیاد مبنی بر کنار گذاشتن کتاب های اعضا در جایزه تصمیم درستی بود و هیئت امنا نیز با آن موافق بودند. این قضیه مثل شرکت ندادن آثار هیئت داوران یک جایزه در همان جایزه است که ما باید از ابتدا شرط آن را می گذاشتیم. البته این نکته را باید اضافه کنم که سال قبل داوران ما حتی نمی دانستند که سناپور جزو هیئت امنا بنیاد است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا سناپور در طول جلسات چند ماه قبل هیئت مدیره این اعتراض و انصراف را عملی نکرده بود و حال با اعلام آن تصمیم از سوی بنیاد تصمیم به کناره گیری گرفته است، گفت: او نمی خواست هیئت مدیره این طور فکر کند که سناپور مسئله شخصی دارد و به خاطر خودش معترض است. او قصد داشت با ابراز مخالفت از خودش دفاع کند. باید بگویم که من هم تنها جزوی از اعضای هیئت مدیره هستم.
وی درباره سرنوشت و نام کلاس های داستان نویسی بنیاد گلشیری که توسط سناپور اداره می شود نیز گفت: بطور طبیعی همکاری او در کارگاه های داستان هم تمام شده و کلاس هایی که هم اینک برگزار می کند ارتباطی با بنیاد ما نخواهد داشت. شاگردان او بطور حتم به خاطر نام حسین سناپور نام نویسی کرده اند و با او هم ادامه می دهند. بنیاد نیز در اولین فرصت تلاش خواهد کرد کارگاه های خود را با شخصی دیگر از سر بگیرد.
طاهری خاطرنشان کرد: سناپور همچنان می تواند کمک ما باشد و مطمئنم که این کار را خواهد کرد. من بابت تصمیمی که او گرفته، بسیار متاسفم. او همیشه با علاقه قلبی برای بنیاد گلشیری کار کرده است.
مدیرعامل بنیاد گلشیری اضافه کرد: ما باید به تصمیم او احترام بگذاریم. من حرف سناپور و دلیل اقدام او را درک می کنم. اما خود این مسئله که ما بعد از حواشی سال قبل و بردن جایزه توسط سناپور به این تصمیم رسیده ایم نشان می دهد که چه فضای ناسالمی در وادی نقد و ادبیات داریم و چطور با یک حرکت عده ای بسیج می شوند تا شخص و نهادی را تخریب کنند.
وی خاطرنشان کرد: من نسبت به سلامت جایزه در دوره و ادوار قبل هیچ ظنی ندارم. ما حتی درباره اینکه کدام داوران در کدام بخش ها قرار بگیرند رعایت همه جوانب را می کردیم اما به هرشکل این تصمیم متعلق به هیئت مدیره است و اگر هم به معنی عقب نشینی ما باشد - اگرچه غم انگیز - ولی به خاطر پیشروی جریان جایزه خواهد بود.
طاهری درباره احتمال کسب جایزه مجدد از سوی حسین سناپور نیز گفت: ما طبق آئین نامه عمل می کنیم و ممکن است جایزه به او نیز تعلق بگیرد. برای ما هیچ فرقی نمی کند که حرفی یا نقدی مبنی بر اینکه او عضو سابق هیئت امنا بوده زده شود. کتابی از او اگر مورد تائید داوران قرار گیرد، چون عضو هیئت نیست انتخاب خواهد شد.
به گزارش مهر، حسین سناپور دیروز با ارسال نامه ای به مدیرعامل بنیاد هوشنگ گلشیری ضمن انتقاد از تصمیم اخیر جایزه که آن را نوعی قربانی دادن به خاطر کاستن از حملات و انتقادات نامیده، از عضویت در هیئت امنا این بنیاد انصراف داد.
فرزانه طاهری روز دوشنبه 9 مهر در جریان معرفی نامزدهای جایزه هفتم گلشیری، ضمن تاکید بر سالم سازی جایزه و کاستن از حواشی و جنجال ها و نقدهای احتمالی، درباره انتقاداتی که سال قبل این جایزه را به درون محفلی بودن متهم کردند، گفت: سال گذشته برنده شدن اثری (مجموعه داستان "سمت تاریک کلمات") نوشته حسین سناپور که خود جزء هیئت امنا نیز بود، باعث برانگیختن جنجال های بسیاری شد که مطبوعات نیز در تخریب فضا سهم داشتند.
نظر شما